Twarogowa pasta z makrelą

Pyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki.


Składniki:
  • 1 makrela wędzona ok. 200 g
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:

  1. Bardzo uważnie oddzielamy makrelę od skóry i ości.
  2. Twaróg i pokrojoną w mała kostkę cebulę. Łączymy wszystko za pomocą widelca.
  3. Dodajemy jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Możemy jeść od razu, ale ja polecam odstawić przykryte do lodówki na parę godzin.
Podajemy z pieczywem, jajkiem lub ulubionymi warzywami.


Smacznego!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kluski ziemniaczane po kujawsku

Wegetariańskie kotlety z twarogiem

Fit makaron z indykiem i fasolką szparagową