Fit makaron z indykiem i fasolką szparagową
Cześć!
Dzisiaj moją propozycją jest makaron z indykiem i fasolką szparagową. Robimy je kiedy chcemy coś zjeść na szybko, ale zdrowo. Porcja dla 2-3 osób :)
Składniki:
200 g makaronu świderki
250 g mięsa mielonego z indyka
1 cebula
150 g mrożonej fasolki szparagowej
parmezan
oliwa z oliwek
sól
1/2 łyżki pieprzu
Przygotowanie :
Cebulkę kroimy w średnią kostkę, solimy i szklimy na odrobinie oliwy z oliwek. Następnie dodajemy fasolkę szparagową i jeszcze chwilkę smażymy na średnim ogniu. Kiedy fasolka będzie prawie gotowa dodajemy mięso, pieprzymy i czekamy aż się podsmaży.
Nasz ugotowany makaron wykładamy na talerz i przykrywamy mięsem z warzywami. Na sam koniec posypujemy parmezanem według uznania.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz